ה – פלטה של שבת

פורסם בקטגוריה י"א - הכשרת המטבח לפסח. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.
https://ph.yhb.org.il/04-11-05/

לפעמים נשפך מהסירים על הפלטה רוטב של תבשיל חמץ, וכיוון שהפלטה היא מקור החום, אזי מדובר על בליעה בדרגה של כלי ראשון שעל האש. ולפעמים קורה שנופלים עליה מאכלי חמץ שאינם נוזליים, כמו גריסים, פשטידות, קוגל, ואזי מדובר בבליעה באור, שהכשרתה בליבון. אולם כיוון שהליבון עלול להזיק לה, יש לנקותה, לחממה למשך שעה, ולאחר מכן לעוטפה בנייר כסף כדי לחצוץ בין הפלטה לסירי הפסח.[5]


[5]. בליעת הפלטה ברמה של כלי ראשון שעל האש ולעיתים כבליעה באוּר. וכיוון שהליבון יקלקל אותה, יש לצפות את הפלטה בנייר כסף, כדי לחצוץ לגמרי בין הפלטה לסירים. וצריך גם לנקות ולחמם מפני שלעיתים נייר הכסף זז ממקומו. ואמנם פלטה של נחושת שמניחים על אש הגז אפשר ללבן על ידי הנחתה על אש גז חזקה, אולם כיוון שהליבון עלול להזיק למראה שלה ולעקם את צורתה, אין ללבנה כך. ואם יסתפק בליבון קל, לדעת רבים אין זה מועיל במקום ליבון חמור. לפיכך, גם פלטה של נחושת נכון לעטוף בנייר כסף. ומ"מ בדיעבד אפשר להסתפק בניקוי וחימום למשך שעה.

פורסם בקטגוריה י"א - הכשרת המטבח לפסח. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.

לרכישת הסדרה - לחצו כאן