בשנת תשס"ד התעוררה מחלוקת אודות הפאות הנוכריות ששערן מובא מהודו. התברר שחלק מהשיער מובא מאזור העיר טירופטי שבדרום הודו, שם יש מקום פולחן שפוקדים אותו עשרות מיליוני אנשים בשנה, ורבים מהם מגלחים את שיער ראשם כהכנה לקראת בואם לאליל. את השיער השייך למקום הפולחן מוכרים אחר כך לתעשיית הפאות העולמית. האוסרים טענו שגילוח השיער הוא פעולת פולחן, וממילא נחשב כעין שחיטה, ובכך השיער נאסר בהנאה. ואף שנחלקו הראשונים האם באופן זה השיער נאסר, האוסרים הורו כדעת המחמירים. מנגד, המתירים ביררו אצל אנשים שמכירים את דתם, והתברר שהגילוח אינו פעולת פולחן אלא רק הכנה לקראת ביאתם לאליל בהכנעה, וממילא לכל הדעות השיער אינו נאסר בהנאה.
למעשה, גם אם נתחשב בדעת המחמירים, כיוון שיש בדין זה שני ספקות, גם כאשר ידוע ששיער הפאה הובא מטירופטי, הפאה מותרת. קל וחומר כאשר לא ידוע מקור השיער, שאז ישנם שלושה ספקות כמבואר בהערה.[12]
הספק השני: גם אם נקבל את דעת המחמירים שגזירת השיער היא פולחן, למדנו לעיל בהערה 3, שנחלקו הראשונים אם השיער נאסר בכך: לדעת רמב"ן, רשב"א וריטב"א, רק פולחן הדומה לעבודת המקדש אוסר את התקרובת, וממילא כאן שאינו דומה – מותר. ולדעת ראב"ד, תוס' ושו"ע קלט, ג, כל זמן שדרך הפולחן באותו דבר, אם דרך הפולחן דומה במקצת לעבודת המקדש, הדבר נאסר בהנאה, וממילא כאן שגזירת השיער דומה לשחיטה – השיער נאסר. למעשה, בדין איסור הנאה של ע"ז, בספק ספיקא הלכה כמקילים (ש"ך קמא, ז). לפיכך, גם כאשר ידוע ששיער הפאה מטירופטי, הפאה מותרת.
הספק השלישי נוגע לדיני תערובות: למקילים, מיעוט מהשיער המובא לתעשיית הפאות מובא מהודו, ומיעוט השיער המובא מהודו מובא מטירופטי. לכן אף שהחמירו חכמים שאיסור ע"ז אינו בטל אפילו באלף, כאן שהשיער המובא מטירופטי מתערב פעמיים ושלוש במקומות שונים, ובכל פעם הוא מיעוט, בכך הוא מתבטל (שו"ע יו"ד קמ, א. אמנם לשו"ע יו"ד קח, י, ההיתר רק בתערובת שלישית, אולם הרמ"א כתב שבספק איסור – ההיתר הוא בתערובת שנייה. וללבוש בכל אופן ההיתר בתערובת שנייה, ולש"ך קי, נ, בהפסד מרובה יש להקל בתערובת שנייה). גם אם יהיה ספק אם בכל התערובות השיער מטירופטי היה מיעוט, מדובר בספק דרבנן שדינו לקולא, שכן בסך הכל השיער מטירופטי מתבטל ברוב מהתורה. מנגד, המחמירים טוענים שהשיער המובא משם נחשב 'קבוע', ואין כאן שני שלבים אלא עירוב אחד של השיער ממקום הפולחן בשאר השיער שבכל העולם.
למרות שלפי שלושת הספקות יש להתיר, דוברי המחמירים נהגו כ'בעלי מחלוקת' וביזו וביטלו את דעת המקילים וכתבו נגדם חוברות נאצה בעילום שם, ולטענת המקילים, אף מנעו מהם לשטוח את דבריהם בפני הרבנים הישישים שבשמם אסרו.