קטגוריות

ט – חתונה

אף שנוהגים לקיים ברית מילה בבית כנסת, רבים נמנעים מלקיים בו חופה, הואיל וקהל גדול משתתף בה, וקשה לשמור על כובד הראש והצניעות הנדרשים בבית הכנסת.

ויש נוהגים לקיים חופה בבית הכנסת תוך הקפדה על הפרדה בין גברים לנשים כמקובל בבית כנסת, אבל את הסעודה אין מקיימים בבית הכנסת, הואיל ורגילים לשמוח בה שמחה יתרה ומשוחררת. ובשעת הצורך, כאשר הקהל מונה עשרות אחדות, יש נוהגים להקל לקיים גם את סעודת החתונה בבית הכנסת, תוך הקפדה על כללי הכבוד והצניעות.[8]


[8]. בעבר היו שנהגו באשכנז לקיים את החופות בבית הכנסת (ראו רמ”א יו”ד שצא, ג; בית שמואל ל, ט). אולם בהמשך רבים מיוצאי אשכנז נהגו לקיים את החופה תחת כיפת השמיים, וכך התבטל המנהג לקיים חופות בבית הכנסת (משאת בנימין קט, חת”ס אה”ע צח). לא זו בלבד, אלא שיש אומרים שאחר שנהגו שלא לקיים חופות בבית הכנסת, אסור לקיימן בו (אמרי אש או”ח י; שואל ומשיב תליתאה א, קפב; ראו פנה”ל אמונה ומצוותיה כח, ט). אך מקרב יוצאי ספרד ומקצת יוצאי אשכנז, יש נוהגים לקיים חופות בבית הכנסת (נהר מצרים קידושין יד). אבל סעודת הנישואין שמטבעה יש בה שמחה משוחררת, אין לקיים בבית הכנסת. אך אם בפועל מספר המשתתפים בסעודה מועט, דינה כסעודת שבע ברכות וברית מילה, ואזי בבית כנסת שנוהגים להקל לקיימן, מותר לקיים סעודת חתונה שקטה.
פניני הלכה אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


הרשמה לקבלת הלכה יומית

כל יום שתי הלכות לפי תכנית 'הפנינה היומית' אצלך במייל

    כתובת דוא"ל



    לומדים יקרים,

    השבוע אנו מסיימים את הלימוד בפרק האחרון של הספר “פניני הלכה – העם והארץ” במסגרת תכנית הלימוד “הפנינה היומית”. אנו ממשיכים בלימוד היומי בספר “ברכות”.

    לחלק מכם יש מהדורה קודמת של הספר “העם והארץ”, שבה מופיע פרק נוסף על גיור. לפני כשנה וחצי הוצאנו מהדורה מעודכנת ללא פרק זה. על גיור הוצאנו ספר חדש – “פניני הלכה – גיור”.

    כמחווה מיוחדת ללומדי ההלכה היומית, אנו מציעים לכם את ספרי פניני הלכה במהדורה החדשה – העם והארץ + גיור במחיר מיוחד של 40 ש”ח בלבד. או גיור במהדורה הרגילה + העם והארץ במהדורת כיס ב-30 ש”ח בלבד.

    להזמנה לחצו כאן 
    בברכה ובתודה על לימודכם, מכון הר ברכה

    דילוג לתוכן