כפי שנלמד (להלן יב, א), מצווה מיוחדת לשמור על הצניעות בצבא. ועל כן אסור להקים בצה"ל יחידות שדה מעורבות של בנים ובנות. וכן אסור לחייל להשתתף בפעילות צבאית אינטנסיבית עם בנות במצב שקשה להינצל מאיסורים.
הסיבה שבצבא צריך להחמיר יותר בענייני צניעות מאשר במקומות העבודה השונים, מפני שאין להשוות את הקשר הרצוף והקרוב שנוצר בין החיילים ביחידות שדה צבאיות לקשר שנוצר במקומות עבודה אזרחיים. שכן מהעבודה האדם חוזר בכל ערב למשפחתו, ואילו בצבא האדם מתנתק ממשפחתו למשך ימים ולילות רבים. לכן הזהירה התורה על הצניעות במחנה יותר מאשר בשאר המקומות (להלן יב, א). בנוסף, גיל השירות הצבאי הוא צעיר, ועל כן צריך להוסיף סייגים של צניעות. בנוסף, בחיי האזרחות, כל אדם שמרגיש שמקום עבודתו או מקום לימודיו עלולים להביאו לידי עבירה, צריך לעזוב אותו, כדי לשמור על צניעותו וקדושתו. ואילו בצבא אין רשות לחייל לעזוב את יחידתו.
בנוסף, כל הסייגים שקבעה התורה נועדו לדאוג לחברה כולה, ובכללה גם לאלו שנוטים להתפתות בקלות אחרי יצרם. וככל שמדובר במצווה חשובה יותר, כך נקבעו לה יותר סייגים כדי לשמור עליה. לדוגמה, המצווה להאמין בה' ואיסור עבודה זרה יסודיים כל כך, עד שמצוות רבות בתורה משמשות כסייג לעבודה זרה (רמב"ם ב'מורה נבוכים'). כיוצא בזה, הנאמנות והאהבה שבין בני הזוג הם ערכים מקודשים מהמעלה העליונה ביותר, ועל כן נקבעו סביבם סייגי צניעות רבים, שנועדו להגן על האהבה המקודשת שלא תאבד לריק בקשרים מזדמנים, וכדי שלא יגיע אדם למכשול שיפגע אנושות במשפחתו.
יתרה מזו, אחת הסיבות המרכזיות למשבר הדמוגרפי החמור שפוקד את המדינות המפותחות היא טשטוש החלוקה המסורתית שבין גברים לנשים. ואף שהחברה המודרנית הוכיחה שההבדל בין גברים לנשים אינו מוחלט, ואפשר שאשה תעבוד בעבודה שנחשבה גברית ותצליח בה, וכן להיפך; בפועל, המשפחה בחברה המודרנית נמצאת במשבר חמור, ובעקבות זאת חוסנן הלאומי של המדינות המפותחות נפגע אנושות. לפיכך, יחד עם קבלת היתרונות שבחברה המודרנית, יש לשמור על היסודות שמטפחים את המשפחה, שאחד המרכזיים שבהם הוא החלוקה המסורתית שבין גברים לנשים, ובמיוחד בצבא. ואל למעודדים שילוב בנות בכל היחידות הצבאיות לזלזל בזחיחות בטענה זו, שכן החברה המודרנית החופשית לא מצאה דרך טובה יותר לבניית זוגיות אוהבת ונאמנה.
ואף שיש אישים ממערכת הביטחון שטוענים לעיתים שיש הכרח ביטחוני בגיוס חובה לכל הנשים, ובכלל זה גם ליחידות השדה הקרביות, לדעת הרבנים אין לעמדתם בסיס במציאות. וכפי שפעמים רבות תפיסות עולם שזרות לצורכי הביטחון שיבשו את יכולתם להבין את כוונת האויב ולהכין את הצבא כראוי לקראתו. במסגרת זו, למרות עמדת ועדות מקצועיות שהתנגדו לשילוב בנות בחילות שונים, בעקבות התערבות של מערכת המשפט, עירבו בנות בחילות קרביים תוך הורדת רף האימונים והתעלמות מהנזק שנגרם לכשירות היחידות, לכידותן ואפשרות גיוסן למילואים.