הרחבות לפניני הלכה

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

יב – קשיים בקיום המצווה מצד האשה

יב, א – וגיניזמוס

מכתב שקיבלנו מהרבנית הרופאה ד"ר חנה קטן על בעיית הוגיניזמוס: "באופן כללי, נשים לא מקבלות היום מספיק הכנה לחיבור בריא עם הגוף, ובמיוחד עם האזור האיניטימי שבגופן. חלק גדול מהבנות שפונות לפני חתונה, ממש מרגישות רתיעה מהמקום הזה, וקיים נתק רגשי בין האשה לבין גופה…

בעת שמכינים את הכלה לחתונה, אפשר להתרשם משפת הגוף והבעות הפנים של האשה – אם אכן קיימת בעיה רגשית, או שפשוט יש קצת חוסר מודעות. זה לא נובע מצניעות יתרה – אף פעם! [זה רק כיסוי לבעיה. הנשים הצנועות ביותר מתענגות בקדושה על גופן…] חלק מסוים מהנשים עברו בעבר סוג של הטרדה, ולעיתים מתוודעות לכך לראשונה, בשיחה אינטימית איתי.

חשוב מאד מאד שהאשה תבין לקראת מה היא הולכת [כולם יודעין למה כלה נכנסת לחופה, חוץ מהכלה…]. לצערי, מדריכות הכלות מדברות על כך רק ממש לקראת החתונה. בנוסף, חלקן ממש מפחידות את הבנות, ונותנות הסברים מעוותים לגבי פציעה וקריעה של בתולין, כאילו היה זה מקום שיש להיזהר ממנו כמו אש… אין לזה כל הגיון – האשה חייבת הכנה נפשית, בצורה תהליכית, בניגוד לגבר שמוכן למעשה, ולכן דוחים את ההדרכה לממש סמוך לחתונה, כדי לא לגרום לו להרהורים אסורים.

חשוב מאד שהאשה (הסובלת מוגיניזמוס) תבין שזה קריטי לשלום בית, חלק גדול חושבות שניתן להסתדר עם מגע חיצוני בלבד, וזה אפילו נעים להן, והבעל בדרך כלל מכיל מדאי, ולא לוחץ לפתרון, ואז הבעיה מתמשכת, לפעמים שנים ארוכות, עם כאב רב.

בתירגול התנהגותי, ישנו סיכוי רב להצלחה, אך זה מותנה בכך שהזוג יפנה כמה שיותר מהר, ולא ימשוך זאת, כי אז יש קיבעון, והסלמה, וקשה מאד למצוא פתרון… בתקווה שהבהרתי במקצת את העניין".

יב, ב – שימוש במשחות

כתב לנו הרב יואל קטן שליט"א: "כדאי להוסיף גם את האפשרות והצורך להשתמש בקרם לחות על בסיס מים במקרים שהתשמיש כואב לאשה או כאשר היא מרגישה לחץ לא נעים בזמן התשמיש, השימוש בקרם הזה לפני תשמיש, גם אצל כלות צעירות, עשוי לסייע מאוד. גם בזמן הליטוף באותו מקום יש נשים שבלי קרם לחות כזה הן מרגישות כאב או לחץ בלתי נעים, והשימוש בקרם הזה עשוי להועיל מאד".

תפריט